Pui umplut
Scris de Administrator    Marţi, 21 Iulie 2009 21:53    PDF Imprimare Email
(0 voturi, mediu 0 din 5)

Timp de preparare:
2 ore

Ingrediente:
Un pui mare
ficatei 1/2 kg
pipote 300g
cartofi
1 cana de orez
piper
cimbru
sare
ulei

Mod de preparare:

Umplutura:
Se inabuse fara a se rumeni ficateii si pipotelele in ulei adaugandu-se putina apa in tigaie. Se adauga 2 lingurite de piper, cimbru 2-3 lg si sare dupa gust .
Cand sunt deja patrunse se ia din tigaie cu o furculita si se toaca mai mare pe un tocator dupa care se pun la loc in tigaie.
Separat de fierbe orezul , se scurge si se adauga peste ficatei si pipotele in tigaie ( de mentionat ca tigaia trebuie sa fie mare ).Se amesteca toate pe foc mic maxim 5 min.La sfarsit se taie o felie de paine cubulete mici si se adauga in tigaie. Painea este necesara pentru absorbirea surplusului de ulei.
Dupa care se da la racit.

Puiul se spala si se cresteaza la incheietura pulpei pentru a putea introduce umplutura si acolo.

Cartofii se curata se taie rondele si se aseaza in tava pregatita, se adauga boabe de piper si o foaie de dafin , ulei o ceasca mare ,putina apa , sare dupa gust.

Dupa ce umplutura sa racit se introduce in interiorul puiului si lateral sub pielea de la pulpe . Pentru ca in timpul in care se va praji ...sa nu iasa afara umplutura se leaga pulpele puiului cu ata.
Puiul gata umplut se aseaza peste cartofi se unge cu ulei se inteapa putin pentru a se scurge zeama din el si se baga la cuptorul gata incins la foc mic. Intr-o ora esta gata . ne dam seama ca e gata dupa culoarea aurie pe care o capata.Din cand in cand va mai uitati la el si eventual mai luati cu o lingura ulei din tava si puneti pe el.
Se poate servi atat cald cat si rece.

 

 

Every time you hear a bell ring, it means that some angel's just got his wings.

It's a Wonderful Life [ alte citate (98) ]

ace adriano alex alphaville amadeu animal aqua armin atb atc bug clas dido michael morandi natalie neveste paul puya roxette vank voltaj vunk zero about adel adnul adriana air alone alway anotimpuri antricot ardei around ascultarea atat atitudinea back balcani base bază beautiful believe beuf bucle bulgareasca buuren bărbaţii calculatorul calita cancerele caprioara carbonara care carne cartofi ceafă ceapa celentano celor cest chanel christma cinci ciuperci coco cold copti costite crap cremă cruditati cuptor curcan cuvinte day days departe diana dincolo dirty discret discuţia disperate dont două dovlecei ecstasy email empatia este eşti facem faci far fasole faţă feat femeile fiorentina flag forever fript friptura friptură fructe frumuseţii gone gram grame grasi gratar grătar hand here here home hotel hunter iarna imbruglia importanta inside insomniei intre irina italiana italiană jackson lacrimi lasagne legume life life long love love lover lumea macrou mafia maioneza mancare marchează marinată mea miere mujdei nisip noapte noastră noi nopţi oakenfold ora orasul orez orice orientala paris parmezan partenerului pasare paste pentru pere peste picant picante piept pierdut pilaf platou popa porc portocale povestea prima privirea project pulpe purtat puya părul părăsesc rasol rata reguli relaţie renegade rent rosii rulou running salata saramură save secret secretul sharon shiver sicilia simţi singurătate smantana sote southern spaghetti spirale spunemi step still stresul suferinţei suflet sun sunny supă susanna sănătatea sănătoasă taitei take thank that thing time torn treci trecută tulcea turn tău umplut undeva usturoi vagin vara varza vară verde versuri viaţa vinete vita vlad volum vulvă vânt wants white with world you young zile Încă Întro Ştrudel ȋnger Șoapte